GeoNext beschikt over eigen mobiele scanner

Nieuws GeoNext beschikt over eigen mobiele scanner

Na jaren ervaring in het verwerken van mobiel ingewonnen puntenwolken werd het tijd voor een eigen scanner. GeoNext beschikt over een degelijke mobiele scanner met een hoogwaardige navigatiesysteem en zeer nauwkeurige scanners. Absolute nauwkeurigheid van 1,5 cm met een snelheid van 80km/h is nu haalbaar! De scanner zetten wij in op de weg en op het spoor.

Mobiele laserscanning is dé techniek om grote arealen snel en nauwkeurig in beeld te brengen. GeoNext heeft jaren ervaring met het inwinnen en verwerken van mobiele laserscans, en levert maatwerk producten vervaardigd met eigen software voor een concurrerende prijs.

Inwinning

Wij voeren de inwinning uit met ons Riegl VMX-450 Mobile Mapping Systeem, voorzien van twee laserscanners en een panoramacamera. Op weg, spoor, en water.

Kwaliteitsverbetering

De puntenwolken hebben een absolute nauwkeurigheid van 3cm. Bij projecten die een hogere nauwkeurigheid vereisen, zoals op het spoor, voeren wij een kwaliteitsverbetering uit door statische laserscans uit te voeren. De mobiel ingewonnen puntenwolk wordt met onze eigen software GeoScan Adjust hieraan gekoppeld.

Processing

Waar mogelijk maken wij gebruik van geautomatiseerde processing, vaak met door ons zelf ontwikkelde software. Denk daarbij aan de classificatie van puntenwolken, de extractie van spoorstaven, belijning en kant verharding, en de automatische extractie van objecten.

Producten

Digitale terreinmodellen, DTB, BGT, mutatiedetectie, assetinventarisatie… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Delen: