Hoogste aantoonbare kwaliteit puntenwolken

Nieuws Hoogste aantoonbare kwaliteit puntenwolken

Hoe krijg je bij complexe projecten de hoogste kwaliteit puntenwolken?

GeoNext heeft veel ervaring met dynamisch laserscannen. Veel van onze projecten eisen een absolute nauwkeurigheid beter dan 1,5 cm. Dit vraagt veel van de hard- en software, je moet tot het naadje gaan om dit resultaat te halen. GeoNext was niet tevreden over bestaande software om de diversen puntenwolken op elkaar aan te sluiten, de gebruikte algoritmes zijn een black-box of deden niet exact wat wij wilden. Daarom is besloten eigen software (GeoScan-Adjust) te ontwikkelen.

In GeoScan-Adjust vindt een volledig geautomatiseerde cloud2cloud vereffening plaats. Statisch gescande referentie velden worden gecombineerd met de dynamisch ingewonnen puntenwolken. Met behulp van de kleinste kwadraten vereffening (Delftse Methode) wordt bepaald welke puntenwolken welke correctie krijgen. Minder nauwkeurige puntenwolken doen niet mee met het bepalen van de correctie.

voorbeeld van analyse, duidelijk is te zien dat de rode puntenwolk niet voldoet

Op deze wijze levert GeoNext zeer efficiënt de hoogste aantoonbare kwaliteit puntenwolk . Bijkomend voordeel is dat we een 250% tijdwinst behalen vergeleken met commercieel verkrijgbare software.

Delen: