93 Stations

93 Stations
Meetopstelling in Haarlem

ProRail is beheerder van de perrons en stations in Nederland. Om te borgen dat u comfortabel kan reizen, zorgt ProRail ervoor dat de overstap trein – perron soepel verloopt, hiervoor loopt het programma perron76. Elk jaar worden tientallen perrons gecontroleerd op de ontwerpvoorschriften. GeoNext won de aanbesteding in 2018 om voor 93 stations alle perrons en sporen te meten. In een krappe vier maanden tijd moest dit worden uitgevoerd.

Met onze “One Piece Flow” aanpak is gemiddeld 1 station per dag gemeten, inclusief SMG aanleg. De resultaten zijn direct na de meting verwerkt, met als doel om een week na meting een station op te leveren.

One Piece Flow” betekent dat één station als lopende band gemeten en verwerkt word. De metingen zijn zodanig ingericht dat ten minste 8 targets (koppelpunten tussen verschillende scans) per scan zichtbaar zijn. Sommige targets zijn direct aan het grondslagnet gekoppeld. De grondslagmeting en het scannen vindt tegelijkertijd plaats. Door buiten nauwgezet en nauwkeurig te meten, liep de verwerking soepel. Met door ons ontwikkelde software GeoScan-Scan2Move, zijn wij in staat alles targets integraal te vereffenen met de grondslag. Op deze wijze vindt een perfecte registratie van alle scans tot een homogene puntenwolk plaats. Het modelleren van de puntenwolk is ook geautomatiseerd. De doorlooptijd per station was terug gebracht naar enkele dagen (meten, processen puntenwolk, modelleren, rapporteren)

Alle stations zijn conform de eisen van de RLN00296v2 (7mm) gemeten en opgeleverd.

Delen:
Kunnen wij iets voor u betekenen?