Nieuwsbrief GeoNext maart 2015

Beste Marcel,

Headlines

3D Video, Amsterdam Oostereiland, Innovatie Award, www.nederland-3d.nl3D Video-systeem

GeoNext heeft een 3D-Video systeem ontwikkeld waarmee met zeer hoge nauwkeurigheid in één meetgang een puntenwolk ingewonnen wordt.

Door onze jaren ervaring met innovatieve projecten en op het juiste moment verkregen project, was GeoNext in staat dit systeem direct operationeel in te zetten.

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over deze techniek.

Amsterdam Oostereiland

Het spoor aan de oostkant van station Amsterdam Centraal wordt vernieuwd, in totaal zeven spoorbruggen en zo’n 80 wissels. Het gehele complex is zeer gedateerd en dient nodig vernieuwd te worden. Voor de vernieuwing is een zeer nauwkeurige nulmeting vereist. Zeer geschikt voor de 3D-Video systeem. GeoNext heeft in opdracht van VolkerRail BV de nulmeting uitgevoerd. De nulmeting bestond uit:
  • Aanleg Primair Grondslagnetwerk
  • Statische laserscanning van het gehele emplacement
  • Spoorgeometrie conform RLN000296
  • 5400 Spooropleggingen van de 7 stalen bruggen
Om het spoor op de spoorbruggen te vernieuwen, moet de aannemer alle nieuwe dwarsliggers op maat bestellen. GeoNext heeft een 3D-Videosysteem ontwikkeld en ingezet op het project. Dit resulteerde in het volgende resultaat:
  • Nauwkeurigheid 0,1 mm
  • Puntdichtheid van 1,0 mm
  • Meetsnelheid ca 4 km/h
  • 12000 profielen per seconde
  • Uiteindelijk 3 nachten om alle 7 bruggen in te meten
  • 3D puntenwolk van alle opleggingen
Voor meer informatie klik op deze link

RailTech & Innovation Award

Van 17 tot en met 19 maart vindt de 10e RailTech Benelux beurs plaats. Vanuit de Jaarbeurs in Utrecht presenteren zich 100 bedrijven in de railsector.
GeoNext is van de partij, bezoek onze stand (D123, tegenover de innovation award) en laat je inspireren door onze diensten en producten.
Meld je met deze link gratis aan

Tijdens de RailTech wordt de innovatie award uitgereikt. GeoNext is met zijn 3D-Videosysteem genomineerd en wij hopen kans te maken op de hoofdprijs.

Hogeschool Utrecht

GeoNext is gevraagd in te vallen bij de lessen Hogere Geodesie voor het laatste jaar van de geodesieopleiding aan de Hogeschool Utrecht.
De onderwerpen Satellietgeodesie, Meetkundige Geodesie & Kaartprojecties, Fysische Geodesie en Geometrische Kwaliteit kwamen aan bod.
Ook hebben we opdrachten ontwikkeld; de studenten mochten de positie van een GPS satelliet berekenen, de grootte van hetzelfde perceel in RD en het Belgische stelsel bepalen en een kaart van geoïdehoogten in Nederland vervaardigen.

Nederland 3D en 3D-BIM

In de vorige nieuwsbrief meldde wij dat GeoNext 3D stadsmodellen aanbiedt tegen zeer concurrerende prijzen. Dit blijkt nu al een groot succes te zijn.
Uit verrassende hoeken kwamen gespecialiseerde bedrijven en gemeentes naar ons toe om 3D modellen van de omgeving te bestellen. Voor sommige klanten hebben wij onze software aangepast om aan hun specifieke wensen te voldoen. Sindskort maakt GeoNext vanuit foto’s ook 3D modellen. Van speciale objecten, in gewonnen met drones of vanuit de “klassieke” luchtfoto’s, genereert GeoNext 3D modellen.

Ook onze andere 3D producten vinden hun weg, denk hierbij aan 3D-KLIC en 3D-BIM om de basis bestanden voor bouwprojecten te leveren.
Voor meer informatie ga naar www.nederland-3d.nl


Met vriendelijke groet,
Nico Schaefers